Yorkham
Zoveel mensen zoveel wensen, en even zoveel soorten ham in de supermarkt. Maar de populaire Yorkham torent qua prijs wel opvallend...
Gras of Graan
Het ene stuk rundvlees is het andere niet. Verpakkingen reppen tegenwoordig over het voer dat de koe at. Het veevoer zou de smaak ...
Broodmix
Brood, daar zit wat in! Maar wat precies? De Keuringsdienst gaat een brood bakken en wil weten welke ingrediënten daarvoor nodig ...
Streekproducten
Wat heeft de streek eigenlijk met streekproducten te maken? Is het gemaakt volgens traditioneel lokaal recept, of is het daar gepr...
Stokbrood
Stokbrood. Of zoals de Fransen zeggen, baguette. Iedere supermarkt bakt ze tegenwoordig vers in de winkel af. Maar toch zit er vee...
Cider
Het zit in hippe flesjes, ordinair in blik én in luxe champagneflessen met kurk: cider. Een flexibel appeldrankje dat zich op all...
Italiaanse kaas
Wie pasta eet strooit vaak geraspte kaas over zijn maaltijd. Liefst uit Italië, specifiek uit Parma als het even kan. Wat is de s...
Ontbijtgranen
De Keuringsdienst wil weten wat het verschil is tussen muesli, krokante muesli, cruesli en granola....
Waldkorn
Waldkorn blijkt een Nederlandse uitvinding. Het is een merkbrood dat vooral bestaat uit witte bloem, vermomd in een donkerbruin Du...
Hummus
Hoe je het uitspreekt weet bijna niemand. Hoe je het schrijft ook niet. Want er is hummus, houmous, humus en hoemoes te vinden in ...
Chique Vlees
Rundvlees met exotische namen. De Keuringsdienst wil weten wat voor vlees we in de kuip hebben....
Clean label
Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten, zoals bamboevezel, granaatappelextract en...
Biologische zalm
De Keuringsdienst neemt een duikje in de wereld van de biologische vis....
Alpenmelk
Een groot chocolademerk beweert dat haar chocolade gemaakt wordt met Alpenmelk. De Keuringsdienst zoekt, en vindt inderdaad dapper...
Gin
Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw ginmerk in het schap. Maar wat is ...
Lekkerbek
Het is een bijzonder visje, hij heeft een huid van paneermeel en hij zwemt het liefst in de frituur. De lekkerbek....
Kaassoufflé
Kaas in een krokant jasje uit de frituur: de kaassoufflé. Maar wat voor kaas zit er verstopt onder die laag deeg? Gouda, emmental...
Proteïne
De Keuringsdienst spant zich in en gaat op zoek naar proteïne in de supermarkt, ziet hoe proteïne wordt gewonnen uit de ordinair...
Antibioticavrij
Nieuw bij de slager: kippenvlees dat vrij is van antibiotica. Dat lijkt goed nieuws, maar hoe zit het dan met het andere kippenvle...
Single origin koffie
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie...
Paella
Hollanders houden van Spanje, en in Spanje houden ze van paella. Om de smaak van Spanje ook in Nederland in huis te halen eten we ...